«Που ωφελεί η ενεργειακή αναβάθμιση κουφωμάτων; Μάθετε περισσότερα εδώ

Ένα από τα πιο διάσημα κτίρια της Νέας Υόρκης, “ντυμένο” με Alumil

Φωτογραφίες Έργου

Πληροφορίες Έργου

Το 150 Charles Street στη Νέα Υόρκη, ένα μοντέρνο κτηριακό συγκρότημα όπου διαμένουν πολλές διασημότητες, αποτελεί ένα ακόμη καινοτόμο έργο που ανέλαβε η ALUMIL και για το οποίο ανέπτυξε ένα custom-made υαλοπέτασμα, με ενσωματωμένο σύστημα παραθύρων (window wall), στο οποίο δεν διακρίνονται τα κινητά σημεία των παραθύρων, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, δημιουργώντας έτσι μια ομοιογενή επιφάνεια.

Παράλληλα, χάρη στην ειδική κατασκευή του υαλοπετάσματος διατηρήθηκε, επίσης, η ιδιαίτερη εξωτερική όψη που διέθετε το κτήριο πριν από την ανακαίνισή του, κάτι που αποτέλεσε και βασικό στόχο του αρχιτεκτονικού γραφείου. Για την επίτευξη αυτού του αισθητικού αποτελέσματος αναπτύχθηκαν ανεξάρτητα οι σταθερές και οι κινητές μονάδες του συστήματος.

Για την κατασκευή του συστήματος απαιτήθηκαν 83 διαφορετικές διελάσεις προφίλ, γεγονός που αποδεικνύει την πολυπλοκότητα του συγκεκριμένου έργου και φυσικά τις παραγωγικές δυνατότητες που διαθέτει η ALUMIL, η οποία αποτελεί μία από τις εταιρείες με την υψηλότερη παραγωγική δυναμικότητα στην Ευρώπη. Τα προηγμένα συστήματα της εταιρείας κάλυψαν συνολικά μια επιφάνεια ύψους 7.700 τμ.