«Που ωφελεί η ενεργειακή αναβάθμιση κουφωμάτων; Μάθετε περισσότερα εδώ

Συστήματα SMARTIA της Alumil «ντύνουν» το Electra Metropolis στην Αθήνα

Φωτογραφίες Έργου

Πληροφορίες Έργου

Tα συστήματα SMARTIA της Alumil «ντύνουν» το νέο υπερπολυτελές Electra Metropolis στην Αθήνα Ο όμιλος Electra Hotels & Resorts εγκαινίασε πρόσφατα το νέο του ξενοδοχείο στην Αθήνα, στην οδό Μητροπόλεως, σε κτίριο στο οποίο στεγαζόταν μέχρι το 2007 η κεντρική διοίκηση του Υπουργείου Παιδείας.

Το Εlectra Μetropolis αποτελεί το νεότερο ξενοδοχείο 5 αστέρων στο κέντρο της Αθήνας και πρόκειται να εμπλουτίσει το τουριστικό προϊόν της Αθήνας, αναβαθμίζοντας την ευρύτερη περιοχή και ενισχύοντας την τοπική οικονομία. Κατασκευάστηκε σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες διεθνείς προδιαγραφές, διαθέτει πλούσιες εγκαταστάσεις με πολλαπλές ανέσεις και roof garden με εντυπωσιακή θέα 360 μοιρών. Αποτελεί δε το πρώτο ξενοδοχείο στην Ελλάδα που φέρει πιστοποίηση κατά το διεθνές περιβαλλοντικό πρότυπο LEED, καθώς πραγματοποιήθηκε πλήρης ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου.

Ο όμιλος εμπιστεύτηκε τα ενεργειακά αρχιτεκτονικά συστήματα της ALUMIL, καθώς μία τόσο σημαντική επένδυση απαιτεί εγγυημένη ποιότητα και αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα χρησιμοποιήθηκαν τα προηγμένα συστήματα SMARTIA S560 και SMARTIA Μ11500, τα οποία προσφέρουν υψηλά επίπεδα θερμομόνωσης και συμβάλλουν χαρακτηριστικά στην ενεργειακή «οχύρωση» του κτιρίου. Το SMARTIA S560 είναι ένα στιβαρό ανυψούμενο συρόμενο σύστημα κατάλληλο για μεγάλα ανοίγματα, το οποίο αποτελεί την ιδανική επιλογή για ξενοδοχεία, καθώς διακρίνεται για την κατασκευαστική του ευελιξία και την πληθώρα των τυπολογιών που δύναται να καλύψει. Το SMARTIA M11500, με κρυφό φύλλο για αυξημένο φυσικό φωτισμό (με ελάχιστο εμφανές αλουμίνιο), είναι ένα στιβαρό ανοιγόμενο σύστημα με υψηλά επίπεδα θερμομόνωσης.