«Που ωφελεί η ενεργειακή αναβάθμιση κουφωμάτων; Μάθετε περισσότερα εδώ

Βαφές-Χρωματολόγιο

Ένας κόσμος χωρίς περιορισμούς

 Τα παράθυρα, οι πόρτες και τα υαλοπετάσματα αποτελούν ζωτικό τμήμα των κτηρίων και αναπόσπαστο κομμάτι της αισθητικής τους, συνεπώς είναι αναγκαίο να προσφέρονται σε μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων και υφών ώστε να ανταποκρίνονται σε κάθε απαίτηση. Το αλουμίνιο πλεονεκτεί σε σχέση με άλλα υλικά, καθώς μπορεί να λάβει πληθώρα επιλογών χρωμάτων και υφών. Σκούρα ή ανοιχτά, matt, λεία, μεταλλικά ή ακόμη και βουρτσισμένα, με εφέ ξύλου, τα συστήματα της Alumil δεν γνωρίζουν περιορισμούς.

 Εκτός από την αισθητική, οι επιφανειακές κατεργασίες είναι υπεύθυνες και για την προστασία των προφίλ αλουμινίου από τους παράγοντες του εξωτερικού περιβάλλοντος και από την καθημερινή χρήση.Παρέχουν όλα τα εκείνα τα χαρακτηριστικά για την αντιμετώπιση της διάβρωσης, του ξεφλουδίσματος και του αποχρωματισμού. Συνεπώς, η σωστή εφαρμογή και η χρήση πρώτων υλών υψηλής ποιότητας μπορούν να καθορίζουν την αξία του τελικού προϊόντος.

Ανοδίωση Αλουμινίου

Μία ακόμη γνωστή τεχνική χρωματισμού του αλουμινίου είναι η ανοδίωση, που είναι μία ηλεκτροχημική διεργασία στην οποία η εξωτερική επιφάνεια του αλουμινίου αποκτά ανθεκτική κρυσταλλική δομή και μετά χρωματίζεται. Σε αντίθεση με την ηλεκτροστατική βαφή, το εξωτερικό στρώμα που χρωματίζεται αποτελεί μέρος του μετάλλου και δεν τίθεται θέμα πρόσφυσης κάποιας βαφής πάνω στην επιφάνεια του αλουμινίου.

Ηλεκτροστατική Βαφή αλουμινίου

Η πιο διαδομένη μορφή χρωματισμού των κουφωμάτων αλουμινίου είναι η ηλεκτροστατική βαφή, η οποία προσφέρει μία τεράστια γκάμα χρωμάτων και υφών,

Σουμπλιχρωμία (Sublimation)

Η σουμπλιχρωμία αποτελεί μία ακόμη εξαιρετική δυνατότητα χρωματισμού. Αποτελεί μία τεχνική απομίμησης ξύλου και άλλων υλικών, όπως το τσιμέντο ή ο χαλκός, με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε διάφορες αποχρώσεις και υφές. Αποτελεί μία έξυπνη λύση, κατάλληλη για παραδοσιακούς οικισμούς, μέσω της οποίας επιτυγχάνεται σε υψηλό βαθμό η αίσθηση του ξύλου, του τσιμέντου, του χαλκού και άλλων υλικών, πάντα σε συνδυασμό με την υψηλή λειτουργικότητα και ανθεκτικότητα του αλουμινίου. 

Πιστοποιήσεις

Είναι πολύ σημαντικό να επιλέγετε κουφώματα που έχουν βαφτεί σε πιστοποιημένα βαφεία, καθώς μόνο έτσι μπορεί να διασφαλιστεί η ποιότητα του αποτελέσματος σε βάθος χρόνου. Σε διαφορετική περίπτωση, το ρίσκο προβληματικής βαφής είναι μεγάλο. Εκ των πραγμάτων, η ποιότητα του χρώματος που θα επιλέξετε θα φανεί με το πέρασμα του χρόνου και άρα υπάρχει κίνδυνος το πρόβλημα να γίνει αντιληπτό πολύ αργά για να μπορέσει να διορθωθεί. 

GSB International: Η ALUMIL λαμβάνει την ανώτατη Πιστοποίηση για τα Βαφεία της

katagrafi

Η ALUMIL γίνεται η πρώτη εταιρεία παραγωγής αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου στην Ελλάδα με πιστοποίηση Premium Coater & Sea Proof Plus από την GSB International

Η ALUMIL, ως μια εταιρεία με ηγετικό ρόλο στον τομέα της διέλασης και των αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου, επιχειρεί διαρκώς να ανεβάζει τον πήχη της ποιότητας των προϊόντων της και να εξελίσσει τόσο τις δυνατότητές της όσο και τις προοπτικές του ίδιου του κλάδου. Οι διεθνείς πιστοποιήσεις που εξασφαλίζει για τα προϊόντα και τις παραγωγικές διαδικασίες το αποδεικνύουν άλλωστε και με το παραπάνω.

Πρόσφατα, στα πλαίσια της συνεχούς εξέλιξης και διασφάλισης κορυφαίας ποιότητας, η εταιρεία πιστοποιήθηκε με το σήμα «Premium Aluminium Coater» από τον παγκόσμια αναγνωρισμένο οργανισμό Πιστοποιήσεων βαφής αλουμινίου GSB International. Συγκεκριμένα, ύστερα από ιδιαίτερα λεπτομερείς και απαιτητικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν από τους ανθρώπους της GSB, διαπιστώθηκε η πληρότητα του απαιτούμενου εργαστηριακού εξοπλισμού που απαιτείται για την συγκεκριμένη πιστοποίηση, οι αυστηρότατοι έλεγχοι της παραγωγής που διεξάγει η εταιρεία σε όλα τα στάδια των επιφανειακών επεξεργασιών, καθώς και οι πιστοποιημένες πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται. Επιπρόσθετα, η εταιρεία έλαβε και το σήμα «Sea Proof Plus» για την υψηλότερη δυνατή αντιδιαβρωτική προστασία των προφίλ αλουμινίου με την μέθοδο της προανοδίωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προανοδίωση είναι μια διαδικασία επιφανειακής επεξεργασίας, που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της ανοδίωσης και της ηλεκτροστατικής βαφής. Η επεξεργασία αυτή προσφέρει μοναδική προστασία καθώς κυριολεκτικά θωρακίζει την επιφάνεια του προφίλ αλουμινίου έναντι της νηματοειδούς διάβρωσης που μπορεί να εμφανιστεί σε παραθαλάσσιες ζώνες ή περιοχές επιβαρυμένες με αέριους ρύπους και υψηλή υγρασία. Με την πρόσφατη ανώτατη πιστοποίηση από την GSB International ολοκληρώνεται ένας κύκλος πιστοποιήσεων από το εν λόγω οργανισμό, καθώς η ALUMIL ήταν η πρώτη εταιρεία διέλασης και παραγωγής αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου στην Ελλάδα με πιστοποίηση ποιότητας βαφής της GSB από το 2003.

Η επικύρωση των προηγμένων βαφείων της ALUMIL με την κλάση «Premium» από την GSB έρχεται ως επιστέγασμα των αδιάκοπων προσπαθειών της εταιρείας για παραγωγή ανθεκτικών προϊόντων που αντιστέκονται στη φθορά του χρόνου και δίνουν αξία στην επένδυση των πελατών της. Άλλωστε το μότο της ALUMIL είναι «Επιδιώκουμε την τελειότητα κάθε μέρα» και πιστοποιήσεις όπως αυτή υπογραμμίζουν με τον καλύτερο τρόπο την κουλτούρα της εταιρείας.