«Που ωφελεί η ενεργειακή αναβάθμιση κουφωμάτων; Μάθετε περισσότερα εδώ

Βαφές-Χρωματολόγιο

Ένας κόσμος χωρίς περιορισμούς

 Τα παράθυρα, οι πόρτες και τα υαλοπετάσματα αποτελούν ζωτικό τμήμα των κτηρίων και αναπόσπαστο κομμάτι της αισθητικής τους, συνεπώς είναι αναγκαίο να προσφέρονται σε μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων και υφών ώστε να ανταποκρίνονται σε κάθε απαίτηση. Το αλουμίνιο πλεονεκτεί σε σχέση με άλλα υλικά, καθώς μπορεί να λάβει πληθώρα επιλογών χρωμάτων και υφών. Σκούρα ή ανοιχτά, matt, λεία, μεταλλικά ή ακόμη και βουρτσισμένα, με εφέ ξύλου, τα συστήματα της Alumil δεν γνωρίζουν περιορισμούς.

 Εκτός από την αισθητική, οι επιφανειακές κατεργασίες είναι υπεύθυνες και για την προστασία των προφίλ αλουμινίου από τους παράγοντες του εξωτερικού περιβάλλοντος και από την καθημερινή χρήση.Παρέχουν όλα τα εκείνα τα χαρακτηριστικά για την αντιμετώπιση της διάβρωσης, του ξεφλουδίσματος και του αποχρωματισμού. Συνεπώς, η σωστή εφαρμογή και η χρήση πρώτων υλών υψηλής ποιότητας μπορούν να καθορίζουν την αξία του τελικού προϊόντος.

Ηλεκτροστατική βαφή αλουμινίου

Ανοδίωση Αλουμινίου

Μία ακόμη γνωστή τεχνική χρωματισμού του αλουμινίου είναι η ανοδίωση, που είναι μία ηλεκτροχημική διεργασία στην οποία η εξωτερική επιφάνεια του αλουμινίου αποκτά ανθεκτική κρυσταλλική δομή και μετά χρωματίζεται. Σε αντίθεση με την ηλεκτροστατική βαφή, το εξωτερικό στρώμα που χρωματίζεται αποτελεί μέρος του μετάλλου και δεν τίθεται θέμα πρόσφυσης κάποιας βαφής πάνω στην επιφάνεια του αλουμινίου.

Ηλεκτροστατική Βαφή αλουμινίου

Η πιο διαδομένη μορφή χρωματισμού των κουφωμάτων αλουμινίου είναι η ηλεκτροστατική βαφή, η οποία προσφέρει μία τεράστια γκάμα χρωμάτων και υφών,

Σουμπλιχρωμία (Sublimation)

Η σουμπλιχρωμία αποτελεί μία ακόμη εξαιρετική δυνατότητα χρωματισμού. Αποτελεί μία τεχνική απομίμησης ξύλου και άλλων υλικών, όπως το τσιμέντο ή ο χαλκός, με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε διάφορες αποχρώσεις και υφές. Αποτελεί μία έξυπνη λύση, κατάλληλη για παραδοσιακούς οικισμούς, μέσω της οποίας επιτυγχάνεται σε υψηλό βαθμό η αίσθηση του ξύλου, του τσιμέντου, του χαλκού και άλλων υλικών, πάντα σε συνδυασμό με την υψηλή λειτουργικότητα και ανθεκτικότητα του αλουμινίου. 

Πιστοποιήσεις

Είναι πολύ σημαντικό να επιλέγετε κουφώματα που έχουν βαφτεί σε πιστοποιημένα βαφεία, καθώς μόνο έτσι μπορεί να διασφαλιστεί η ποιότητα του αποτελέσματος σε βάθος χρόνου. Σε διαφορετική περίπτωση, το ρίσκο προβληματικής βαφής είναι μεγάλο. Εκ των πραγμάτων, η ποιότητα του χρώματος που θα επιλέξετε θα φανεί με το πέρασμα του χρόνου και άρα υπάρχει κίνδυνος το πρόβλημα να γίνει αντιληπτό πολύ αργά για να μπορέσει να διορθωθεί.