«Που ωφελεί η ενεργειακή αναβάθμιση κουφωμάτων; Μάθετε περισσότερα εδώ

70% επιδότηση με το νέο πρόγραμμα “Εξοικονομώ”

Πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ»

Τι είναι το πρόγραμμα  «Εξοικονομώ κατ’ οίκον»;
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα παροχής κινήτρων για την ενεργειακή βελτίωση και αναβάθμιση των κατοικιών. Η ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών με την εκτέλεση συγκεκριμένων εργασιών και αναβαθμίσεων, όπως η αντικατάσταση των κουφωμάτων με ενεργειακά, η μόνωση του κελύφους το κτιρίου καθώς και αντικατάσταση των συστημάτων θέρμανσης. Τελικός σκοπός του είναι η επίτευξη συγκεκριμένων ενεργειακών και οικολογικών στόχων σε εθνικό επίπεδο.

 

Ποια είναι τα οφέλη του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ οίκον»;

1. Μείωση των εξόδων του οικογενειακού προϋπολογισμού
Η θέρμανση και ο κλιματισμός ενός σπιτιού έχουν γενικά μεγάλο κόστος, οποιαδήποτε μέθοδος και αν χρησιμοποιείται για να καλυφθούν αυτές. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μέσω της αντικατάστασης-μετατροπής των κουφωμάτων σε κουφώματα αλουμινίου με θερμοδιακοπή, θα μειώσει τις ανάγκες για θέρμανση και κλιματισμό, οπότε θα μειωθεί και η δαπάνη που αντιστοιχεί σε αυτά και μάλιστα όχι για λίγο καιρό, αλλά για μια ζωή. Έχοντας μη-θερμομονωτικά κουφώματα, ξοδεύετε τουλάχιστον 40% περισσότερη ενέργεια για θέρμανση ή ψύξη, πράγμα το οποίο μεταφράζεται σε σημαντική αύξηση των εξόδων του μηνιαίου προυπολογισμού!!!
Πως μπορείτε να αποφύγετε τις μεγάλες απώλειες ενέργειας;
Μέσω θερμοδιακοπής, η οποία εξασφαλίζεται με τη χρήση ειδικών υαλοενισχυμένων πολυαμιδίων εντός των προφίλ αλουμινίου. Η θερμοδιακοπή στα κουφώματα δεν είναι τίποτε άλλο, από ένα ειδικό υλικό που παρεμβάλλεται μεταξύ της εξωτερικής και της εσωτερικής επιφάνειας του πλαισίου. Έτσι υπάρχει θεαματική επίδραση στην εξοικονόμηση ενέργειας καθώς το θερμομονωτικό κούφωμα απομονώνει αποτελεσματικά το εσωτερικό από το εξωτερικό περιβάλλον, μη επιτρέποντας τη μεταφορά θερμότητας. Έχοντας επιλέξει θερμομονωτικό κούφωμα, θα αναρωτηθείτε βέβαια πως μπορεί να είστε σίγουροι ότι τα κουφώματά σας είναι όντως θερμομονωτικά.
Στα κουφώματα αλουμινίου είναι ορατή η θερμοδιακοπή στο πλάι του φύλλου και της κάσας. Αντίστοιχα, υπάρχει πολυαμίδιο που δημιουργεί θερμοδιακοπή και στην κάσα και μπορείτε να δείτε κάτω από το κεντρικό λάστιχο, σηκώνοντάς το.

2. Εξοικονόμηση ενέργειας
Ένα μεγάλο, αν όχι το μεγαλύτερο, μέρος της ενεργειακής κατανάλωσης ενός σπιτιού «ενεργειακό αποτύπωμα» αφορά τη θέρμανση και τον κλιματισμό του. Η μείωση της ζήτησης ενέργειας για θέρμανση και κλιματισμό, σημαίνει αυτόματα και εξοικονόμηση ενέργειας τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό ή εθνικό επίπεδο.

3. Πολύ μικρό κόστος
Δεδομένου ότι εργασίες του προγράμματος επιδοτούνται – είτε με χρηματοδότηση είτε με άτοκο μακροπρόθεσμο δάνειο είτε με συνδυασμό των δύο αυτών μεθόδων – το κόστος των εργασιών θα είναι πολύ μικρό, αλλά τα οφέλη πολλά και μεγάλα.

4. Αύξηση της αξίας του ακινήτου
Το πόσο καλά θερμαίνεται και κλιματίζεται ένα σπίτι και το πόσο καλά μονωμένο είναι, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για τη μεταπωλητική του αξία ή το ύψος του ενοικίου που μπορεί να ζητήσει ο ιδιοκτήτης του. Το εν λόγω πρόγραμμα λοιπόν, θα ανεβάσει σημαντικά την αξία του ακινήτου σας, ειδικά αν αυτό είναι ιδιαίτερα παλιό και χρειάζεται πολλά χρήματα κάθε χρόνο για να ζεσταθεί.

5. Γενική βελτίωση της ποιότητας ζωής
Οι εργασίες που θα γίνουν στα πλαίσια του προγράμματος  «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» δεν θα μειώσουν απλά τις ενεργειακές ανάγκες του σπιτιού σας, αλλά θα βελτιώσουν και τη ζωή σας μέσα σε αυτό. Η θερμομόνωση για παράδειγμα θα κρατήσει μακριά την υγρασία και άλλα στοιχεία της φύσης από το εσωτερικό και τους τοίχους του σπιτιού σας. Επιπλέον, τα ενεργειακά κουφώματα συμπεριλαμβανομένων των διπλών υαλοπινάκων δεν κρατούν έξω από το σπίτι μόνο το κρύο και τη ζέστη, αλλά μειώνουν και τον θόρυβο από έξω.
Τέλος, η ανακαίνιση και μόνο του χώρου σας θα του δώσει νέα πνοή και θα βελτιώσει τη διάθεση και τη καθημερινότητα σας.
Αν λοιπόν το σπίτι σας χρειάζεται ανακαίνιση ή αν θέλατε εδώ και καιρό να κάνετε εργασίες όπως αντικατάσταση κουφωμάτων, το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» αποτελεί μία πολύ καλή ευκαιρία για να ανανεώσετε το σπίτι σας και μάλιστα με πάρα πολύ μικρό κόστος.

 

Ποιες εργασίες επιδοτεί το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον»;

1. Αντικατάσταση Κουφωμάτων.
2. Τοποθέτηση συστημάτων σκίασης.
3. Τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κτηριακό κέλυφος συμπεριλαμβανομένου του δώματος / στέγης και της πιλοτής.
4. Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης.
5. Αναβάθμιση συστήματος παροχής ζεστού νερού χρήσης.

 

Κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα: