«Που ωφελεί η ενεργειακή αναβάθμιση κουφωμάτων; Μάθετε περισσότερα εδώ

ALUMIL: Ένα από τα πιο σημαντικά κτίρια του 2020 εξοπλίστηκε με συστήματά της

 

 

Το 2020 σηματοδοτεί την έναρξη μίας νέας δεκαετίας και το CNN Style δημοσίευσε τα 20 πιο σημαντικό κτίρια ανά τον κόσμο που πρόκειται να δώσουν μία ξεχωριστή μορφή στις πόλεις – αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την αρχιτεκτονική. Μάλιστα, η πρώτη αναφορά του άρθρου γίνεται για το κτίριο που εξόπλισε η ALUMIL με τα συστήματά της, το “Vancouver House” στο Βανκούβερ του Καναδά, το οποίο σχεδιάστηκε από το φημισμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Bjarke Ingels Group.

Ο πρωτοποριακός καμπυλωτός ουρανοξύστης, σαν ένας νοητός στρόβιλος, ορθώνεται από την τριγωνική του βάση, κάνοντας μία «χορευτική» κίνηση, για να καταλήξει στα υψηλότερα επίπεδα τετραγωνισμένος και επιβλητικός.

Φαινομενικά ασύμμετρα ανοίγματα ανά όροφο, τελικώς, συνθέτουν μία ενιαία όψη που θυμίζει χτιστό τοίχο. Καλυπτόμενα από γυάλινες επιφάνειες, εξυπηρετούν την εντυπωσιακή αισθητική και την αειφορία του υψηλών ενεργειακών απαιτήσεων κτιρίου (βράβευση LEED-Platinum).

Λιτές, καθαρές, λευκές γραμμές με minimal χαρακτήρα συνθέτουν το εσωτερικό, με το φυσικό φωτισμό να τονίζει ακόμη περισσότερο την υψηλή αισθητική και να συνδέει άριστα το εσωτερικό με το εξωτερικό περιβάλλον. Το σύστημα της ALUMIL που χρησιμοποιήθηκε για τα εξυπηρετήσει τις υψηλές αισθητικές και ενεργειακές απαιτήσεις του “Vancouver House” είναι το εξαιρετικό ανασυρόμενο σύστημα SUPREME S700.

Η ALUMIL έχοντας παρουσία σε πάνω από 60 χώρες πρωταγωνιστεί σε πληθώρα διεθνών έργων, προσφέροντας συστήματα αλουμινίου που διασφαλίζουν άψογες επιδόσεις σε επίπεδο θερμομόνωσης, υδατοστεγανότητας, ανεμοπερατότητας και αντίστασης στην ανεμοπίεση, χωρίς να κάνουν εκπτώσεις στην υψηλή αισθητική.