«Που ωφελεί η ενεργειακή αναβάθμιση κουφωμάτων; Μάθετε περισσότερα εδώ

Alumil: Η ελληνική «πατέντα» θερμομέτρησης φτιάχνεται στο Κιλκίς – Η εταιρεία που «γοήτευσε» την Google

«πατέντα» θερμομέτρησης

Ελληνικής τεχνολογίας πατέντα αποτελεί το σύστημα ανέπαφης και ταχείας θερμομέτρησης, που εγκατέστησαν στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Πρόκειται για το Smart Gate, που κατασκεύασε η Alumil, μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες με εξειδίκευση στον τομέα έρευνας, ανάπτυξης και παραγωγής αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου.  Η νέα συσκευή μετρά γρήγορα και με ακρίβεια τη θερμοκρασία και τον αριθμό των ανθρώπων που εισέρχονται σ’ ένα χώρο και εξασφαλίζει την υγειονομική ασφάλεια όλων των δημοσίων χώρων.  Στο πλαίσιο της εγκατάστασης του Smart Gate, ο Υπουργός Ανάπτυξης  κι Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε νωρίτερα, με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αlumil, κ. Γιώργο Μυλωνά.

Το «αμερικανικό όνειρο»

Με έδρα στη Θεσσαλονίκη και εργοστάσιο στη ΒΙ.ΠΕ Κιλκίς, η Alumil, δραστηριοποιείται στις αγορές του κόσμου. Αποτελεί, την εταιρεία που στο παρελθόν εμπιστεύτηκε η Google, κατασκευάζοντας για λογαριασμό της  τα αλουμίνια του κτιρίου που στεγάζεται ο αμερικανικός κολοσσός, στην Νέα Υόρκη, από όπου η ελληνική εταιρεία «έγραψε» το δικό της success story στον τομέα της πράσινης οικονομίας.

Από τα πρώτα επιχειρηματικά βήματα της οικογένειας Μυλωνά στο Κιλκίς το 1988 και τα πρώτα συστήματα προφίλ αλουμινίου που κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του ΄90 στην Ιταλία, σήμερα η Alumil με έδρα την ΒΙ.ΠΕ. του Σταυροχωρίου Κιλκίς, απασχολεί περισσότερους από 1800 εργαζομένους και δραστηριοποιείται παγκοσμίως, διαθέτοντας 32 θυγατρικές εταιρείες ανά τον κόσμο.

Ημερομηνία σταθμός αποτέλεσε το 1998, όταν η εταιρεία πέρασε το κατώφλι του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, αντλώντας με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, νέα κεφάλαια που της επέτρεψαν να μπει σε νέες αγορές.  Έτσι δημιουργήθηκαν παραγωγικές εταιρείες σε Σερβία, Αλβανία, Ρουμανία και Βοσνία, ιδρύθηκαν θυγατρικές και αναπτύχθηκαν εργοστάσια σε 16 χώρες.

Με θυγατρική εταιρεία  δραστηριοποιείται από το 1997 στη Ρουμανία, την Ουγγαρία, την Αλβανία και την Βουλγαρία, τα επόμενα χρόνια ακολούθησαν νέες θυγατρικές εταιρείες σε Πολωνία και Ουκρανία και ακολούθως δημιουργήθηκαν κι άλλες θυγατρικές σε Γερμανία, Βόρεια Μακεδονία και Κύπρο, καθώς και στη Σερβία και την Ιταλία. Το 2001 ιδρύθηκε και η θυγατρική METRON με σκοπό την κατασκευή ολοκληρωμένων συστημάτων ανελκυστήρων. Η θυγατρική στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ιδρύθηκε στις αρχές του 2008. Η επιχειρηματική ανάπτυξη συνεχίστηκε το 2009, όταν η οικογένεια Μυλωνά, ίδρυσε μία νέα ελληνική θυγατρική, την ALUMIL SOLAR, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.  Λίγο καιρό αργότερα, θυγατρική ίδρυσε και στη Ρωσία και το 2015 τρεις ακόμη θυγατρικές σε Αυστραλία, Ινδία και Αίγυπτο.

Αναδημοσίευση από newsit.gr