«Που ωφελεί η ενεργειακή αναβάθμιση κουφωμάτων; Μάθετε περισσότερα εδώ

Πώς να επιλέξω την κατάλληλη σίτα για το χώρο μου;

Η ανάγκη ύπαρξης αντικουνουπικών  συστημάτων  είναι εμφανής όχι μόνο  κατά τους θερινούς μήνες , αλλά ολόκληρο το έτος. Παρέχουν πρωτίστως προστασία από  την είσοδο ενοχλητικών εντόμων  τα οποία  μπορούν να μας  μεταφέρουν σοβαρές νόσους.

Αυτό υποστηρίζει και  ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς σε άρθρο του στο προσωπικό του blog, τονίζοντας πως «  τα κουνούπια με τις ασθένειες που μεταφέρουν είναι οι μεγαλύτεροι δολοφόνοι των ανθρώπων και η ελονοσία  απειλεί το μισό του παγκόσμιου πληθυσμού».

Σήμερα υπάρχουν πολλές επιλογές σιτών οι οποίες διαφέρουν ανάλογα με τη χρηστικότητά τους. Πως όμως  θα οδηγηθώ σε μία ποιοτική λύση για τα παράθυρα και τις πόρτες του σπιτιού.

  • Αν  επιθυμείτε να τοποθετήσετε σίτα plisse επιβεβαιώστε ότι αυτή διαθέτει έξι (6) κορδόνια Kevlar, το οποίο προσδίδει εξαιρετική αντοχή για καθημερινή χρήση, ενώ επιδιώξτε να έχουν ειδικούς μαγνήτες για σίγουρο κλείσιμο. Αποφύγετε σήτες plisse με πέντε  (5) κορδόνια, καθώς η επισκευή της θα αποτελέσει συχνό , αλλά και κουραστικό φαινόμενο με συνεχόμενα έξοδα.
  • Στην περίπτωση που επιλέξετε σίτα κάθετης κίνησης σιγουρευτείτε ότι διαθέτει άκαυστο πανί fiber glass και πως υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετηθεί επιβραδυντικός μηχανισμός  για την ομαλή επαναφορά της. Διαφορετικά  η ανεξέλεγκτη επαναφορά της θα προκαλέσει ατύχημα ιδίως σε αυτές που τοποθετούνται σε μπαλκονόπορτες.
  • Η ανοιγόμενη σίτα σε εξώπορτες ολοένα και  καθίσταται αναγκαία. Ωστόσο, αν δεν προσέξουμε την ποιότητα της τότε θα αποτελέσει ένα δυσλειτουργικό προϊόν με συνέπεια προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που καλείται να επιλύσει. Ως εκ τούτου  η  δυνατότητα τοποθέτησης ανθεκτικού πανιού pet (για κατοικίδια), το κλείσιμο   με μαγνήτη, ο μεντεσές επαναφοράς και   ο ταμπλάς δέκα (10) εκατοστών στο κάτω μέρος χαρίζουν προστιθέμενη αξία στο προϊόν σας.
  •  Άμεση  παράδοση: Η τοποθέτησή της δεν δικαιολογεί καμία αναμονή. Αναζητήστε κάποιο κατάστημα με άρτιο τεχνικό προσωπικό το οποίο δύναται να κατασκευάζει όλων των ειδών τις σίτες  με ταχύτητα . Αναμφισβήτητα όλοι έχουμε βρεθεί στην ανάγκη είτε αγοράς νέα σήτας,  είτε  στην  επισκευή της υπάρχουσας κάτω από ασφυκτικές συνθήκες ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, γνωρίζοντας πως η οποιαδήποτε καθυστέρηση κάνει δύσκολη την καθημερινότητα μας και  υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής μας.
  •  Αξιοπιστία καταστήματος:Επιλέξτε κάποιο κατάστημα με πολυετή παρουσία και μακρόχρονη  εμπειρία. Προτιμήστε αυτά τα οποία θα σας παρέχουν τεχνικές συμβουλές και οδηγίες τοποθέτησης,ενώ στο απώτερο μέλλον θα μπορείτε να τα αναζητήσετε είτε για τυχόν επισκευή, είτε για την επόμενη αγορά σας.
  • Σήμανση CE:Αναζητήστε την σήμανση CE και τη δήλωση επιδόσεων όπου αναφέρονται τα χαρακτηριστικά της.