«Που ωφελεί η ενεργειακή αναβάθμιση κουφωμάτων; Μάθετε περισσότερα εδώ

Μάθε πως θα εκμεταλευτείς στο έπακρο την χρήση της Γυψοσανίδας.

Η γυψοσανίδα, αν δεν το γνώριζες ήδη, είναι ένα οικοδομικό υλικό που μπορεί να προσφέρει αμέτρητες επιλογές και λύσεις σε αυτόν που την εμπιστεύεται. Κατασκευές από γυψοσανίδα μπορεί να συναντήσεις εξωτερικά, ως γυψοσανίδες οροφής, αλλά και ως διαχωριστικά τοιχοποιίας στο εσωτερικό του σπιτιού. Ακόμη, κατασκευές από γυψοσανίδες μπορούν να μετατραπούν, δίχως περιορισμούς στο σχεδιασμό, σε εκπληκτικές βιβλιοθήκες, ράφια ή και επενδύσεις τζακιών. Εκτός από την έλλειψη περιορισμών, η τοποθέτηση γυψοσανίδας προσφέρει αμέτρητα πλεονεκτήματα και εμείς είμαστε εδώ για να σου πούμε μερικά από αυτά.

Εξοικονομείς χρόνο, χώρο & χρήμα
Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές οικοδομικές κατασκευές, όπως για παράδειγμα από τσιμέντο ή τούβλο, όπου απαιτείται πολύς χρόνος για την ολοκλήρωση ενός έργου, στην περίπτωση της γυψοσανίδας ο χρόνος κατασκευής και τοποθέτησης είναι μειωμένος κατά τουλάχιστον 50 %. Έτσι ο ιδιοκτήτης απαλλάσσεται από χρονοβόρες διαδικασίες και βρίσκει το σπίτι του ανανεωμένο και πεντακάθαρο εύκολα και γρήγορα.

Αναφορικά με την οικοδόμηση εσωτερικών τοίχων πρέπει να σημειώσουμε οτι η κατασκευή από γυψοσανίδα έχει αισθητά μικρότερο πάχος με αποτέλεσμα να μην “χάνεις” πολύ χώρο από το εσωτερικό του σπιτιού σου. Ακόμη και αν κάποια στιγμή θελήσεις να αλλάξεις θέση στον τοίχο σου ή να δημιουργήσεις επιπλέον δωμάτια, η γυψοσανίδα θα σε βοηθήσει να κάνεις αυτή την επιθυμία σου πραγματικότητα με σχετική ευκολία.

Η γυψοσανίδα, επίσης, ως οικοδομικό υλικό, είναι αρκετά πιο οικονομική από το τούβλο. Η χαμηλότερη τιμή της σε συνδυασμό με τον μειωμένο χρόνο κατασκευής και τοποθέτησης διαμορφώνουν σημαντικά χαμηλότερο κόστος συγκριτικά με τις εναλλακτικές επιλογές.

Εξασφαλίζεις μόνωση ήχου & θερμότητας
Με το πέρασμα του χρόνου, η αυστηρότητα σχετικά με τις απαιτήσεις θερμομόνωσης γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Με τη χρήση, όμως, του κατάλληλου μονωτικού υλικού οι απαιτήσεις του κανονισμού θερμομόνωσης κτιρίου μπορούν να ικανοποιηθούν στον απόλυτο βαθμό. Η γυψοσανίδα ως επιλογή είναι εξαιρετική αφού προστατεύει το εσωτερικό περιβάλλον του σπιτιού από αυξομειώσεις στη θερμοκρασία, δημιουργώντας παράλληλα πολύ άνετες συνθήκες διαβίωσης.

Εκτός από τη μόνωση της θερμότητας, η γυψοσανίδα παρέχει ταυτόχρονα πολύ υψηλή δυνατότητα μόνωσης του ήχου, μια ανάγκη εξίσου αναγκαία και απαραίτητη για κάθε σπίτι. Είτε ο θόρυβος προέρχεται από εξωτερικές, είτε προέρχεται από εσωτερικές πηγές, στόχος κάθε κατασκευής πρέπει να είναι η προστασία του ιδιοκτήτη από κάθε μορφής όχληση.

Μένεις ήσυχος για φωτιές & σεισμούς
Η γυψοσανίδα, έχοντας ως βάση της το γύψο, που είναι ανόργανο και άκαυστο ορυκτό υλικό, συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στις οικοδομικές κατασκευές που προσφέρουν πολύ υψηλό επίπεδο πυρασφάλειας. Κάτι που ίσως δεν ήξερες είναι οτι ο γύψος, στο 20% περίπου, περιέχει δεσμευμένο κρυσταλλικό νερό το οποίο εξατμίζεται, λειτουργώντας σαν πυροσβεστήρας, κατά την επίδραση της φωτιάς επάνω του.

Ένας τοίχος από γυψοσανίδα είναι, όπως είπαμε, σημαντικά ελαφρύτερος από ένα αντίστοιχο συμβατικό τοίχο από τούβλα ή τσιμέντο. Δεδομένου οτι οι κατασκευές από γυψοσανίδα είναι μηχανικά στερεωμένες με βίδες και κατάλληλα βίσματα στην οροφή και το δάπεδο, αν λάβουμε υπόψιν και το μικρότερο βάρος τους, κατανοούμε οτι εξασφαλίζουν μεγαλύτερη σταθερότητα και ασφάλεια σε σχέση με οποιδήποτε άλλη επιλογή σε περίπτωση σεισμού.

 

Σε εμάς μπορείτε να βρείτε Γυψοσανίδες – Πετροβάμβακας στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

 

Πηγή: douleutaras.gr