«Που ωφελεί η ενεργειακή αναβάθμιση κουφωμάτων; Μάθετε περισσότερα εδώ

Τα συστήματα της ALUMIL σε πρωτοποριακά έργα στο εξωτερικό

Τα συστήματα της ALUMIL σε πρωτοποριακά έργα στο εξωτερικό

Η εταιρία Alumil, το μεγαλύτερο βιομηχανικό συγκρότημα αλουμινίου στη νοτιανατολική Ευρώπη, με παρουσία σε 4 Ηπείρους, προωθεί σε όλο τον κόσμο τα πλέον σύγχρονα συστήματα αλουμινίου, καλύπτοντας τις πιο απαιτητικές ανάγκες της κάθε αγοράς. Πρόσφατα τα συστήματα της εταιρίας επελέγησαν να χρησιμοποιηθούν σε τρία νέα έργα στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, στη Γκάνα και στα Τίρανα.

Στο ψηλότερο πύργο κατοικιών στο Μανχάταν
Με 283 μέτρα ύψος, το συγκεκριμένο ακίνητο θα είναι o ψηλότερος πύργος κατοικιών στο κέντρο του Μανχάταν και ένα από τα ψηλότερα κτίρια στη Νέα Υόρκη. Η κατασκευή του 82 ορόφων ουρανοξύστη, που θα περιλαμβάνει το ξενοδοχείο Four Seasons και ιδιωτικές κατοικίες, θα αρχίσει το Φθινόπωρο του 2013, ενώ τα εγκαίνια του έχουν οριστεί για το 2016.

Ο νέος πύργος, που θα αποτελεί σημαντικό ορόσημο ανάμεσα στους πιο αναγνωρίσιμους ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης, βρίσκεται στο Tribeca, στο 30 Park Place και 99 Church Street, απέχοντας ένα τετράγωνο από το νέο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.

Για το ντύσιμο του πύργου χρησιμοποιήθηκε σύστημα Element ειδικά σχεδιασμένο για το συγκεκριμένο έργο, το οποίο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το R&D ALUMIL Ελλάδας – Ρουμανίας και το τεχνικό γραφείο ALUMIL της Νέας Υόρκης.

Η ανάθεση του συγκεκριμένου έργου επιβεβαιώνει ακόμη μία φορά την ανωτερότητα των συστημάτων της ALUMIL και την υψηλή τεχνογνωσία της εταιρίας αναφορικά με το σχεδιασμό προηγμένων συστημάτων αλουμινίου.

Στο Emerald House στη Γκάνα

 

Η ALUMIL ολοκλήρωσε το πρώτο της έργο στην Γκάνα, το EMERALD HOUSE το οποίο κατασκευάστηκε κυρίως με συστήματα υαλοπετάσματος. Το σύστημα M3 επιλέχθηκε από την ομάδα μηχανικών της ALUMIL, μετά από βαθιά μελέτη όλων των διαθέσιμων σχεδίων του έργου. Στόχος ήταν να χρησιμοποιηθεί ένα σύστημα εύκολο, τόσο στην κατασκευή του, όσο και στην εγκατάστασή του, καθώς η πρόσοψη του έργου αποτελείται από πολλά κυκλικά ανοίγματα. Επιπλέον, το σύστημα θα έπρεπε να ήταν σε θέση να εγκατασταθεί σε καμπύλες τόσο εσωτερικές όσο και εξωτερικές. Γι’ αυτό το λόγο επιλέχθηκε το σύστημα M3, το οποίο μπορεί να εγκατασταθεί και να αποδώσει πολύ καλά σε διάφορες τυπολογίες.

Το έργο ολοκληρώθηκε έγκαιρα και αποτελεσματικά χρησιμοποιώντας επιπρόσθετα και αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου ALUMIL Μ9000 & Μ9400 και πόρτες πυρασφαλείας υψηλών προδιαγραφών της ALUMIL.

Η διεκπεραίωση του συγκεκριμένου έργου σφραγίζει άλλη μία φορά την ανωτερότητα και την παγκόσμια αναγνωσιμότητα των διεθνών συστημάτων της ALUMIL, καθώς και την υψηλή τεχνογνωσία της εταιρίας.

Στο TID Tower, το ψηλότερο κτίριο στα Τίρανα
Ο συγκεκριμένος πύργος αποτελεί μέρος του νέου φιλόδοξου στρατηγικού σχεδιασμού της πόλης των Τιράνων, η οποία συγκεντρώνει περίπου δέκα εντυπωσιακούς πύργους. Ο πύργος TID εξυπηρετεί κυρίως ανάγκες οικιακής στέγασης. Στη βάση του κτιρίου βρίσκονται εγκαταστάσεις γραφείων, καταστημάτων και εστιατορίων, ενώ στην κορυφή του κτιρίου στεγάζεται ένα πανοραμικό εστιατόριο.

Οι κύριες θέες προς το κτίριο από τις λεωφόρους που εισέρχονται στο κέντρο, είναι διαγώνιες και εμφανίζουν τον πύργο κάτω από την πιο μεγαλοπρεπή όψη του. Η πρόσοψη κλίνει κατά 6 μ. προς τα μέσα από τις γωνίες στη κορυφή, με αποτέλεσμα να δημιουργεί ένα απαλό πρόβολο. Κοιτώντας από τη λεωφόρο Kavajes, το μεγάλο σχήμα του πύργου συμπληρώνει αρμονικά το αστικό συγκρότημα που αποτελείται από το τζαμί, τον πύργο του ρολογιού και το παλάτι του πολιτισμού.

Τα διαμερίσματα συνυπάρχουν γύρω από έναν λειτουργικό πυρήνα. Χάρη στο παιχνίδι που γίνεται με την επένδυση της πρόσοψης, κάθε δωμάτιο διαθέτει φιλτραρισμένες θέες και σκιά προπαντός. Ανάλογα με το σημείο όπου κάποιος στέκεται / κάθεται / έγκειται στο διαμέρισμα, οι θέες εστιάζουν στο τοπίο της πόλης ή στον ουρανό.

Η ALUMIL ανέπτυξε ένα σύστημα ειδικά για το συγκεκριμένο κτίριο, το οποίο έχει εγκατασταθεί στην εσωτερική όψη του, λόγω του σχεδιασμού του κτιρίου και ταυτόχρονα φιλοξενεί πολύ μεγάλα παράθυρα, τόσο σταθερά όσο και παράλληλα προβαλλόμενα. Το σύστημα που αναπτύχθηκε είναι ένα structural παράθυρο τύπου υαλοπετάσματος, με έναν οδηγό τοποθετημένο στο δάπεδο για ευθυγράμμιση. Επίσης, έχει εγκατασταθεί σε γωνίες, οι οποίες είναι διαφορετικές από όροφο σε όροφο.

Η ALUMIL, χάρη στην υψηλή τεχνογνωσία που διαθέτει αναφορικά με το σχεδιασμό προηγμένων συστημάτων αλουμινίου, ανταποκρίνεται πάντα με επιτυχία στα πιο δύσκολα έργα.